Biografie

Annick studeerde in 1994 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Annick is een kleinkunstenares en houdt zich bezig met veel verschillende projecten. Ze houdt ervan om mensen aan het lachen te maken en heeft een grote liefde voor theater. Al 25 jaar speelt ze verschillende persiflages, bij onder andere De TV-kantine (Eva Jinek, Anouk, Tjitske Reading, Floor Janssen, Dolly Parton, Erica Meiland, Mariska Bauer, Chantal uit MAFS). Na jarenlang in Kanniewaarzijn te hebben gespeeld, heeft ze zich nu gericht op een eigen cabaretvoorstelling (Deze wordt nog beter!) naast haar andere theaterwerk. Zoals komend seizoen in het toneelstuk Familiespel met Jaqueline Blom, Mark Rietman en Bas Hoeflaak.

Je kunt haar onder andere kennen van de hoofdrol die ze in 2009 vertolkte in de musical Ja Zuster Nee Zuster, uit de musical Doe Maar waar ze een Johnny Kraaijkamp musical award voor won, de dramaserie De Hoofdprijs en haar stem was te horen in de animatiefilm Finding Nemo. Ook verscheen ze op televisie regelmatig in gastrollen. Ze maakte deel uit van het cabaret van Kopspijkers en speelt in een aantal sketches van Het Klokhuis. Meer informatie over waar Annick in te zien was is te vinden onder projecten.

Vroeger woonde Annick naast haar nichtje Plien van Bennekom, ze waren en zijn nog steeds goede vriendinnen en ze waren vroeger altijd samen. Op verjaardagen voerden ze graag toneelstukjes op. Vanaf de peuterschool zaten ze bij elkaar in de klas en in 5 Arheneum speelden ze samen in de schoolmusical. Ze hadden nog geen idee wat ze later wilden worden maar na de schoolmusical dachten ze: ‘Als we dat nou later zouden kunnen doen!’. Maar ze wisten niet dat je van theater je beroep van kon maken. De volgende dag nam Plien een catalogus van de Kleinkunst Akademie mee. Vervolgens hebben ze zich samen ingeschreven. Omdat Annick bleef zitten ging Plien eerder naar de Kleinkunstacademie. Annick ging een jaar later en heeft daar haar diploma behaald.

Samen met Daniela Oonk en Anne-Marie Jung vormt ze het cabarettrio De Bifi’s. Die naam is bedacht door een geluidstechnicus van The Little Shop of Horrors omdat ze hele strakke jurkjes droegen waarin hun rolletjes goed zichtbaar waren. Voor de NPS hebben de bifi’s een muzikale komedie van 25 minuten gemaakt. Ze hebben daarvoor het Gouden Beeld gewonnen.

Geboortedatum: 22.03.1971
Stembereik: Sopraan

OPLEIDING
1990-1994 Academie voor Kleinkunst Amsterdam
Zanglessen bij Maarten Koningsbergen
1983-1990 Atheneum/VWO

PRIJZEN
2022 Nominatie Musical Awards (Hij Gelooft In Mij)
2010 Nominatie Musical Award (Ja Zuster, Nee Zuster)
2007 Musical Award (Doe Maar)
2004 Nominatie Musical Award (Dolfje Weerwolfje)
2003 Nominatie Musical Award (Nonsens)
2003 Gouden Beeld (Academy Awards)
1994 Pisuisse-prijs

BIJZONDERHEDEN
– Vormt samen met Anne-Marie Jung en Daniela Oonk het cabarettrio ‘De Bifi’s.
– Speelt zeer goed piano.